sreda, 10. januar 2018

Mlada Štajerka je pred kratkim priznala, da si svoje težave zaradi poškodovanega živca blaži s smolo konoplje.

Mlada Štajerka je pred kratkim priznala, da si svoje težave zaradi poškodovanega živca blaži s smolo konoplje.
Mlada avtorica iz Štajerske, ki se je predstavila z začetnicami U. V. (celotno ime hranimo v uredništvu), je z nami delila svojo zgodbo bolezni in samozdravljenja. Pred časom so ji zdravniki odkrili hematom v problematičnem predelu hrbtenice, zaradi katerega bi lahko pristala tudi na vozičku. Napotili so jo na tvegano operacijo, ki je uspela. A s tem so se težave mlade Štajerke šele pričele …

Čas hudih bolečin

Operacija je problem sicer rešila, a kmalu se je pojavil nov, prav tako zlovešči problem – bolečina. Dekle je imelo zaradi operacije namreč poškodovan živec, zato je v predelu trtice ves čas čutila grozno, zobobolu podobno bolečino.
»Včasih skoraj nisem mogla iz postelje kar po tri dni skupaj, tako močno je bolelo! Predel telesa sem ogrevala s termoforjem, jedla sredstva proti bolečinam, pa ni nič pomagalo. Vmes je za kakšen dan bolečina popustila, nato pa se je spet vrnila«, piše obupana bolnica.

Zdravila imajo prehude stranske učinke

Zaradi neznosnih bolečin se je obrnila na zdravnika in ga prosila za kakršnokoli sredstvo, ki bi njen problem vsaj malo omililo. Zdravnik ji je pojasnil, da zdravila sicer obstajajo, a lahko pri dolgotrajni uporabi povzročijo tudi številne stranske učinke, kot je recimo osteoporoza. Potem se je spomnila na konopljo, o zdravilnih učinkih katere je že večkrat brala.

S konopljino smolo bi se zdravila še naprej, če bi si jo lahko privoščila

Četudi je sprva dvomila, da ji bo konoplja pri tako hudi bolečini lahko pomagala, se je bolnica vseeno odločila za nakup konopljine smole pri certificiranem pridelovalcu izdelkov iz industrijske konoplje.
»Po zaslugi izjemne rastline konoplje me več čisto nič ne boli. Verjamem celo, da bi uživanje na daljši rok lahko mojo težavo morda v celoti odpravilo, vendar si na žalost tega finančno ne morem privoščiti.«

80 evrov za smolo iz industrijske, 200 za smolo iz indijske konoplje

Za 1000 miligramov 20 odstotne CBD smole pri večini pridelovalcev, ki smo jih preverili, uporabnik odšteje kar 80 evrov. Tovrstna smola vsebuje tudi psihoaktivni kanabonoid THC, a v zanemarljivih količinah, ki ne omočajo vseh zdravilnih potencialov, zato pa vsebuje visok delež kanabinoida CBD. Naj omenimo, da je prav THC najbolj učinkovit pri odpravljanju bolečin, uporabljajo ga tudi pri zdravljenju raka. Preko virov, ki prav tako ne želijo biti imenovani, smo na črnem trgu poizvedeli tudi po cenah smole indijske konoplje z visokimi vsebnostmi THC-ja. Pri nas za tovrstno smolo v enaki količini uporabnik odšteje kar 200 evrov. Ob hudi bolezni, denimo možganskem raku, ki naj bi ga po številnih raziskavah THC odlično zdravil, tovrstne smole kaj hitro zmanjka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar