Kako izdelamo konopljino smolo?

RECEPT ZA IZDELAVO KONOPLJINEGA OLJA

Za pripravo 60 gramov/mililitrov olja potrebujemo:
• 500 gramov kvalitetnih vršičkov potentne konoplje (indica ali njen hibrid)
• 6 do 8 litrov topila (npr. izopropilni alkohol, petroleter)
• lesen tolkač ali palični mešalnik
• kavni filtri
• centrifuga za solato
• kuhalnik za riž
• ventilator
• dehidrator / grelec za kavo

1.
Povsem suhe konopljine vršičke stresemo v stekleno ali plastično posodo in zalijemo s topilom, toliko da plavajo.

2.
Konopljo tlačimo z lesenim tolkačem (brez kemikalij) kake tri minute. Pri tem se v topilo izloči okoli 80 % THC-ja. (Konopljo lahko namesto z lesenim tolkačem tlačimo tudi s paličnim mešalnikom eno minuto.)

3.
Zmes olja in topila prelijemo skozi filter za kavo v drugo, čisto posodo.

4.
Pretlačene konopljine vršičke damo še v centrifugo za solato; tudi to tekočino precedimo in dodamo v čisto posodo.
Pretlačene konopljine vršičke lahko shranimo za drugo izpiranje.

5.
Za izparjenje topila se dobro obnese kuhalnik za riž. Zmes olja in topila vlijemo vanj do treh četrtin. Kuhalnik vključimo in ga naravnamo na visoko temperaturo. Počasi, ko se med izparjanjem nivo znižuje, vlijemo vso zmes v kuhalnik.

POZOR – Izparjanje je potrebno opraviti v dobro ventiliranem prostoru, najbolje na prostem, in vključiti ventilator, da odpihuje pare topila, ker so zelo vnetljive. V bližini ne sme biti žarečih elementov, isker, cigaret ipd., sicer lahko pride do požara!

6. Ko ostane skoraj sama smola (dva ali tri centimetre), dodamo kakih deset kapljic vode (da topilo lažje do konca izpari in da se olje ne pregreje). Nataknemo si rokavice in počasi obračamo kuhalnik, dokler topilo ne izpari. Ko topilo v glavnem izpari, se nekateri kuhalniki samodejno preklopijo na nižjo temperaturo, da se olje preveč ne segreje. Temperatura olja nikoli ne sme preseči 140 °C.

7. Olje iz kuhalnika previdno prelijemo v manjšo čisto kovinsko posodo. Postavimo jo v dehidrator ali na neko napravo, ki greje na zelo nizki temperaturi, npr. grelec za kavo. Lahko traja še kar nekaj ur, preden voda in topilo povsem ne izparita iz olja. Ko na površini olja ni več nobene aktivnosti, je zdravilo pripravljeno za uporabo.

8. Toplo olje prelijemo v steklenico. Lahko ga tudi vsesamo v plastično injekcijo, kar je priročno za doziranje.

9. Pretlačeno konopljo, ki smo jo bili shranili, lahko pretlačimo še enkrat in z njo ponovimo celoten postopek. Tako dobimo še preostalih 20 % THC-ja. Olje od prvega izpiranja je najboljše, kar lahko dobimo od rastline, zato je to olje primerno za uživanje in za analno uporabo (svečke), olje od drugega izpiranja pa je dobro za kreme in maže.
Priprava zdravilnega konopljinega olja je predstavljena tudi v dokumentarcu Beg pred resnico (film s slovenskimi podnapisi si lahko ogledate tudi na mojem blogu.)

Konopljino olje si pripravljate na lastno odgovornost; pozanimati se morate, kakšna je veljavna zakonodaja o posedovanju in uporabi zdravilne konoplje.

Vir: pozitivke.net

Ni komentarjev:

Objavite komentar